McDonald’s continuă să introducă noi ambalaje sustenabile

McDonald’s continuă să introducă noi ambalaje sustenabile

McDonald’s utilizează ambalaje sustenabile pentru înghețată în toate restaurantele din România

 


 

București, 7 septembrie 2021 – McDonald's continuă demersurile prin care contribuie la un viitor mai sustenabil și a introdus ambalaje noi, din carton, pentru toată gama de înghețată, alături de înlocuirea lingurițelor de plastic cu cele din lemn. Cea mai nouă schimbare este reprezentată de înlocuirea ambalajului de plastic cu unul din carton pentru înghețata McSundae, după ce, la începutul anului 2020, a fost introdus noul ambalaj prietenos cu mediul pentru înghețata McFlurry.

 


 

Eforturile noastre continue sunt concentrate asupra obiectivului comun de a proteja mediul înconjurător prin folosirea materialelor ce provin din surse regenerabile sau certificate. Păstrăm standardele produselor, iar clienții noștri se bucură în continuare de gustul înghețatei McDonald’s cu care s-au obișnuit. Ne bucurăm să facem un nou pas prin care construim un viitor mai sustenabil, reușind să reducem consumul de plastic cu până la 40 de tone anual, doar prin schimbarea ambalajelor pentru înghețată, în toate restaurantele noastre din România”, a declarat Paul Drăgan, director general Premier Restaurants România.

 


 

Demersul este parte a inițiativei „Treptat. De la mic la Mare” din platforma Better M prin care McDonald’s implementează constant soluții sustenabile de ambalare. Astfel, compania contribue la angajamentul global ca, până în 2025, produsele destinate clienților din toate restaurantele sale să fie servite în materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate.

 


 

În România, inițiativele au fost implementate încă de anul trecut:

  • Ianuarie 2020 – înlocuirea ambalajului înghețatei McFlurry cu unul de carton, fără capac de plastic;
  • Octombrie 2020 – a fost lansată inițiativa “Pai la cerere” prin care paiele de plastic au fost oferite clienților doar la cerere; Februarie 2021 – au fost înlocuite paiele de plastic cu cele de hârtie, biodegradabile și compostabile, acestea fiind oferite în continuare la cerere;
  • Mai-Iunie 2021 – sunt introduse ambalajele de salate din carton, precum și tacâmurile din lemn.
  • August 2021 – înlocuirea ambalajului înghețatei McSundae cu o nouă variantă din carton

 

Mai multe detalii despre platforma Better M se regăsesc aici.

 


 

 

Despre Premier Restaurants România

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 88 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 43 restaurante cu McDrive și 44 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați care le oferă consumatorilor produsele preferate, pregătite din ingrediente de calitate și servite de fiecare dată cu zâmbetul pe buze.

Pentru mai multe informații vizitați: www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro

 


 

 Despre Premier Capital

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 162 de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați. Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operațiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol și gaze, tehnologie, proprietăți, ospitalitate și leasing și care deține parteneriate cu McDonald’s și Apple. Activi în 10 țări din centrul și estul Europei și Africa de Nord cu o echipă de 9.500 de angajați, Hili Ventures este partener Cisco, CMA CGM, Diebold Nixdorf, Gemalto, Hofmann, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Tranter, Terberg, și alte companii globale.