Braşov Underground Museum este un proiect de activare culturală şi regenerare urbană prin artă şi noi tehnologii, menit să configureze un nou spaţiu alternativ pe harta culturală a Braşovului.

 

Prin reconversia galeriilor se propune constituirea unui spaţiu de artă contemporană redat comunităţii şi reintegrat în ţesutul urban. Acestea vor prinde din nou viață și vor deveni primul muzeu de arte new media din ţară.

 

Proiectul cultural va debuta în luna aprilie 2021 cu o cercetare istorică a spaţiului pentru a afla mai multe despre trecutul său. În paralel, Primăria încheie amenajările iniţiale. Va urma un apel pentru artişti new media în zilele următoare şi amenajarea exponatelor primului muzeu de artă şi tehnologie. Prima expoziţie underground va fi vernisată în iunie 2021”, precizează comunicatul primăriei Brașov.

 

Galeriile au fost săpate în dealul Warthe al Braşovului, în Al Doilea Război Mondial, pentru a servi drept adăpost antiaerian. Acestea au calitatea de a fi cufundate în întuneric şi compartimentate, formând un spaţiu perfect pentru lucrări de lumină, sculptură, artă video şi arte ce folosesc noile tehnologii în general.

 

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu Revista Biz, Buletinul de Vești Bune. Acest articol face parte din inițiativă și îl găsești pe site-ul Revistei Biz.