Ediția Noaptea Muzeelor va avea loc pe 12 iunie. În această zi, muzeele vor putea fi vizitate gratuit de către public. Inițial evenimentul trebuia să aibă loc pe 15 mai, dar din cauza incertitudinii și a crizei sanitare, a fost mutat pe 12 iunie.

 

Noaptea Muzeelor este un eveniment european, organizat la noi de Rețeaua Naţională a Muzeelor din România. Fiind un eveniment european, în fiecare an la aceeași dată, muzeele din toată Europa erau deschise publicului, seara, spre vizitare. Însă în acest an, contextul este puțin diferit.

 

Mai mult, chiar organizatorul european al evenimentului ezită să îşi actualizeze conţinutul website-ului oficial pentru actuala ediţie. Din verificările noastre, multe state europene şi-au stabilit calendare proprii de organizare. De asemenea, avem în minte experienţa anului trecut când organizarea a fost extrem de dificilă, datele de evenimente şi modul lor de desfăşurare suportând zilnic fel de fel de modificări. Pe scurt, coordonarea ediţiei anterioare a fost un coşmar pentru noi toţi. Din acest motiv, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, după consultarea membrilor, propune o dată proprie de organizare a acestei ediţii a Nopţii Muzeelor şi anume 12 iunie”, se precizează în mesaj.

 

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă că va solicita pe 1 mai fișele de înscriere tuturor instituţiilor şi organizaţiilor muzeale şi culturale din ţară care doresc să participe la eveniment.

 

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu Revista Biz, Buletinul de Vești Bune. Acest articol face parte din inițiativă și îl găsești pe site-ul Revistei Biz.