Fosile de dinozaur vechi de 72 de milioane de ani, descoperite de oamenii de știință. De ce este important

 

Unul dintre cele mai mari rezervoare de fosile de dinozaur din lume, nu încetează să își descopere secretele. De data aceasta Fosile ale unei noi specii de mamifer din Cretacicul Superior, cu o vârstă cuprinsă între 72 de milioane şi 74 de milioane de ani, au fost descoperite în Patagonia de pe teritoriul statului Chile, a anunţat miercuri Institutul Chilian Antarctic.

 

Noua specie a fost denumită Orretherium tzen și a fost descoperită în Cerro Guido, din regiunea Magallanes, unde cercetătorii au găsit resturi dintr-o mandibulă cu cinci dinţi consecutivi. Aceștia spun că zona din Chile a fost locuită de specii preistorice din America și Antartica, care au migrat în urmă cu milioane de ani traversând fâşii de pământ aflate sub ape şi care au ieşit la suprafaţă după scăderea temperaturilor.

 

Specimenul era înrudit cu alte mamifere descoperite în Patagonia de pe teritoriul Argentinei. Starea bună de conservare a fosilelor ”este esenţială pentru cunoaşterea acestei noi specii mezozoice şi extrapolarea informaţiilor la alte mamifere descoperite în Argentina şi în restul Gondwana (un supercontinent străvechi din emisfera sudică)”, a declarat paleontologul argentinian Agustin Martinelli, care a participat la cercetări.

 

Zona în care au fost descoperite rămăşiţele prezintă un potenţial semnificativ, subliniază oamenii de ştiinţă, întrucât ”evoluţia mamiferelor în era dinozaurilor este în continuare foarte puţin cunoscută, iar fiecare descoperire a unei noi specii este un progres care atrage atenţia lumii întregi”, a declarat paleontologul Alexander Vargas, unul dintre coordonatorii proiectului.

 

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu Revista Biz, Buletinul de Vești Bune. Acest articol face parte din inițiativă și îl găsești pe site-ul Revistei Biz.