Primul selfie de pe Marte

 

Roverul NASA Curiosity Mars continuă să descopere planeta roșie. Ne trimite și nouă imagini de acolo. La începutul lunii martie, roverul NASA Curiosity Mars s-a apropiat de o formațiune stâncoasă impresionantă, pe care oamenii de știință au denumit-o „Mont Mercou”, nume inspirat de un munte din Franța.

 

Roverul a realizat o serie de imagini panoramice pentru a crea o vizualizare 3D, prezentată sub forma unui „selfie”. Selfie-ul este compus din 60 de imagini realizate de Mars Hand Lens Imager (MAHLI), camera instalată pe brațul roverului, pe 26 martie 2021, cea de-a 3.070-a zi marțiană a misiunii.

 

Primul zbor pe Marte

 

NASA mai are pe Marte un robot – roverul Perseverance – mai nou şi mai performant, care se pregătește de prima misiune care implică un zbor pe o altă planetă.

 

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu Revista Biz, Buletinul de Vești Bune.

Acest articol face parte din inițiativă și îl găsești pe site-ul Revistei Biz.