Pentru a răspunde aşteptărilor şi nevoilor clienţilor legate de nutriţie şi de un stil de viaţă echilibrat, am adaptat în mod constant meniul McDonald’s®: am suplimentat opţiunile din meniu pentru a acoperi o varietate de produse şi porţii şi am adaptat o parte din reţete (am redus nivelul de sare).

Aditivii alimentari sunt eliminaţi sau înlocuiţi pe cât posibil, atâta timp cât acest lucru nu compromite siguranţa sau calitatea produselor noastre.

 

De asemenea, ne asigurăm că nu folosim alimente sau ingrediente modificate genetic.

 


RECOMANDĂRI PENTRU UN STIL DE VIAŢĂ ACTIV ŞI ECHILIBRAT - Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă

 

Dacă vrei să ai un corp sănătos şi să fii mereu plin de energie, trebuie să îţi faci un obicei din a avea o dietă echilibrată şi un stil de viaţă activ.

 

Fiecare organism funcţionează ca o balanţă între aportul şi consumul energetic, ambele componente fiind la fel de importante pentru menţinerea sănătăţii. Deoarece priorităţile noastre zilnice se schimbă continuu, găsirea unui echilibru între presiunile vieţii cotidiene şi sănătate devine o preocupare constantă.

Astfel, energia provenită de la alimentele pe care le mâncăm trebuie să fie în echilibru cu energia pe care o consumăm. Dacă se întâmplă ca uneori să avem un aport caloric excesiv, este recomandat ca acesta să fie compensat cu un consum energetic pe măsură.

 

Găseşte o activitate care îţi place şi care te atrage! Te simţi bine dansând? Simţi nevoia să îţi iei în picioare pantofii de jogging şi să alergi? Dacă asta te face fericit şi sănătos, noi te încurajăm!

 

Exerciţiile fizice regulate sunt importante pentru menţinerea tonusului zilnic. În plus, mişcarea accelerează metabolismul şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a muşchilor, scheletului şi sistemului cardio-respirator.

 

Încearcă să faci 3 - 4 ore de exerciţii fizice în fiecare săptămână! Poţi face mişcare câte 40 de minute zilnic, câte o oră din două în două zile sau serii de exerciţii a câte 10 minute fiecare.

Încearcă să incluzi în programul tău de mişcare şi exerciţiile de forţă (aparate de forţă). Pentru îmbunătăţirea tonusului muscular, forţa şi rezistenţa sistemului osteo-articular, repetă exerciţiile de 2-3 ori pe săptămână.  Pentru îmbunătăţirea formei fizice, încearcă să incluzi în programul tău exerciţii plăcute precum mersul pe jos, alergare, mers pe bicicletă, înot, tenis, fotbal, dans, nu mai puţin de 3 zile pe săptămână.

Urcă scările cât mai des! Evită să iei liftul sau scările rulante când eşti în drum spre serviciu sau spre casă.  Când ieşi în oraş, înlocuieşte maşina cu mersul pe jos sau cu mersul pe bicicletă.

Limitează orele petrecute în faţa televizorului sau calculatorului şi include în programul tău plimbări scurte.

 


 

Despre stilul de viaţă echilibrat la McDonald’s®

 

McDonald’s® promovează un stil de viaţă activ şi echilibrat prin programele care încurajează activitatea fizică. Astfel, McDonald’s® are o tradiţie îndelungată în susţinerea fotbalului, având un parteneriat de peste 25 de ani cu Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

 

Mai mult, McDonald’s® susţine mişcarea olimpică şi este partener de încredere al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi colaborează cu federaţii sportive locale, încurajând constant tinerii să practice sport.

 

Principalele proiecte ale McDonald’s® în Romania în acest domeniu sunt: Campionatul Naţional de Minibaschet, Crosul Ziua Olimpică, Cursa Copiilor din cadrul Semimaratonului Internaţional Bucureşti, Campionatul de fotbal Player Escort, Campionatul de fotbal intern şi Olimpiada Liceelor McDonald’s®. Anual, în aceste evenimente sunt implicaţi peste 10.000 de copii.

 

La McDonald’s®, punem accent pe bunăstarea consumatorilor noştri. În acest sens, încercăm să le oferim sfaturi cu privire la adoptarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat. Programul „Porţi deschise la McDonald’s®” este un program de informare anual, prin care ne propunem să sprijinim consumatorii să facă cele mai bune alegeri de produse pentru stilurile lor de viaţă. De asemenea, ne aşteptăm clienţii zilnic pentru a-şi face o programare în restaurante şi a vizita bucătăria McDonald’s® pentru a vedea cu ochii lor cum se pregătesc produsele lor favorite.

 

Atât pe website-ul companiei, cât şi în restaurante, clienţii noştri pot consulta toate informaţiile nutriţionale legate de produselor McDonald’s®.

Totul pentru a putea face o alegere echilibrată pentru alimentaţia lor.